lauantai 21. tammikuuta 2012

Lököhousut


Hiilen mustasta kestovaippakaupan velourista tein kaverille pyynnöstä lököhousut (vaikuttaa muuten ihanalta kankaalta, pehmeetä kuin mikä ja saa pestä 60:ssä ja rumpukuivata). Pituutta housuissa on runsaasti, luultavasti päästään vielä lyhentämishommiin. En kuitenkaan jaksanut odottaa viimeistä sovitusta, kun blogissani olen ollut jopa kolme päivää hiljaa :). Meillä on vietetty kuopuksen 1-vuotissynttäreitä ja viimeiset päivät olen kokkaillut vain kakkuja sekä kestinnyt "vieraita".

Housuista sen verran, että olen tehnyt ne suuri käsityö -lehden 1/12 lehden jumppahousukaavojen avulla. Housuissa ei ole ulkosivusaumaa ja muutenkin yritin kovasti niitä leventää. Jatkossa nähdään, miten olen onnistunut.

Pitää myös teille kertoa, että esikoiseni on oppinut nukahtamaan ompelukoneen surinaan. Tänäänkin oikein pyysi tulemaan ylös ompelemaan. Muutaman surrautuksen tehtyäni, poika oli täydessä unessa :).

4 kommenttia:

 1. Ihanat housut, laitoinkin sulle s.postia. ;)
  Olet kyllä muutenkin hurjan taitava käsistäsi. Mielettömän ihania vaatteita!!

  VastaaPoista
 2. Kivan näköiset pöksyt! :) Siis niiden trikoisten housujenko kaavalla teit, ja levensit? Olikos sopivat käyttäjälleen, vaiko oisko saanu viel muutoksia tehä? :) Kyselen, että tiiän kannattaako itellä millä tavalla kokeilla sitä kaavaa ;)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Kallikke kehuista! :) Sähköpostiin vastattu.

  Hula maja: Ylhäällä on 7.2 lökäpökät osa II parempi kuva vielä mallin päällä samoista housuista eri värisellä kankaalla. Tein sk-lehden 1/12 jumppahousujen ohjeella. Muutoksia alkuperäisestä kaavasta tein jonkun verran (alensin vyötäröä erityisesti edestä, lisäsin resorin, yhdistin kaavat ja pikkasen levensin housuja sekä laitoin resorit lahkeeseen). Tämän jutun housut olivat melko hyvät käyttäjälleen, vähä vielä alennettiin vyötäröä ja pikkasen kavensin lahjetta, jonka olin alunperin tehnyt todella leveäksi.

  VastaaPoista
 4. Selvä! :) Kivannäköiset ovat kyllä jalassakin (tuossa toisessa postauksessa)!!! :)

  VastaaPoista