sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Olipa kerran Xl-koon housut

Nyt ollaan lomalta kotiuduttu ja huomenna alkaakin arki. Meillä loma meni anoppilassa oksutaudin parissa. Eipä siinä paljon auttanut muu kuin lepo. Voimathan tuo tauti vei täysin, joten ompeluintoakin on pitänyt hieman odotella. Nyt kuitenkin sain jo pitkään odottaneet XL-koon housut tuhottua. Kirpputorilta ne ostin alle kahden euron. Housut oli mustat Finnkarelian vakosamettihousut, joten laadukasta kangasta pitäisi olla. Kangas riitti juuri ja juuri yksiin 104 ja 86:sen housuihin. Juhlahousuiksi nämä ovat siis tehty ystäväni häihin.


Tässä ensin pienemmät housut. Nämä ovat tehty kaavoilla, jotka löysin kaavapinosta. Ihan perusvelourhousuja oon tuolla kaavalla tehnyt. Nyt vaan jätin lahkeen resorit laittamatta. Vyötärölle laitoin resorin. Housut on leikattu vanhoja lahkeita hyödyntämällä eli lahkeita ei tarvinnut itse ommella :).

Isommat housut on tehty sillai, että säästin alkuperäiset taskut. Samalla säästyin taskujen väsäämiseltä. Näihin housuihin en ole lisännyt itse muuta kuin langan (nappi ja vetoketjukin pääsi kierrätykseen). Vyötärökaitalekin on alkuperäisistä housuista eli vaan lyhensin sitä.

Tässä kuvaa vielä yläosasta. Kaavana käytin Ottobre 6/11 hoikan pojan housun kaavaa. Onpa vaikeaa ottaa kuvaa mustista housuista näin huonossa valossa, kun mallikaan ei suostunut tuommosia tylsiä housuja päällensä uudestaan valokuvausta varten pistämään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti