torstai 12. syyskuuta 2013

Ompelujumiin avaimetYli kuukauden minua on vaivannut ompelujumi, johon syynä on elämänmuutos. Kotiäitiys päättyi ja työt on taas aloitettu. Alkukaaokseen sain pienen breikin, muutaman päivän lomailua yksin. No mitäs muuta minä tekisin kuin menisin ompelemaan, vihdoin. Koko elokuun olen hamstrannut kankaita ja suunnittelut mielessäni, mitä niistä tekisin. Eilen pääsin tuumasta toimeen.

Esikoiselle valmistui lohishuppari Majapuun neuloksesta Beagle boy -kaavalla (ottobre 4/13). Tämä kangas on marinoitunut jo pidempään kaapissa.  Hivenen pitkä hupparista tuli, mutta poika tykkää. 

Lohikäärmeen kita on taskun suu ja hampaatkin löytyy. Hupusta tuli aika nafti :D

Itselleni tein paidan Noshin ihanan pehmeästä trikoosta uusimman Ottobren Monday basic-kaavalla. Hihoihin pistin leveyttä 3cm lisää ja helmaan tuommoisen trikoosuirun vähän kuin resorin virkaa toimittamaan. Tosi kiva arkipaita tuli.
Kuopus kasvaa ja peruspertsalle on tarvetta. Metsolasta hamstrasin halvalla minicars-joustofroteeta kangaskarkeloiden aikaan. Siitä syntyi huppari (beagle boy) ja housut (saimit). Punaisesta joustofroteesta tuli hupparin kaveriksi housut. Minicarsit on siis erikseen käytettäviksi tarkoitetut :). 
Alla kuva työkalupaidasta, joka myös tarpeeseen ommeltu kuopukselle More gray -kaavalla. Kokeilin tähän tuommoista tuplahihaa. Hauska tuli.  Työkalukangas on saatu viime vuoden joulukalenteriarvonnasta, että hiukan piti marinoida. Kuopus ei ole sovittelijaluonnetta. Vaatteita laitetaan päälle vain pakon edessä, joten en lähtenyt sovituskuvia hoitopäivän päätteeksi vaatimaan :D. 

Huominen menee samoissa merkeissä, ompelukoneen ääressä. Ihanaa! Itselle olis tarkoitus jotain saada aikaan ja muutamia lahjoja myös. 

Iloista syksyä sinulle! 4 kommenttia:

 1. Ihanalta kuulostaa ommella nuin urakalla! Kivoja oletkin saanut aikaiseksi. Hauskaa huomista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Siis tää on kyl ainutlaatuinen mahdollisuus ja nautin tästä täysin siemauksin :D. Kiitos!

   Poista
 2. Ihan mahtavat lohikset, tuo väriyhdistelmä on tosi kiva!

  VastaaPoista
 3. Oi, kaikki tarvis joskus tollasta ompelulomaa :) Lohishuppari on upee!

  VastaaPoista