maanantai 17. joulukuuta 2012

Tonttuilun välissä taikametsään


Tässä se on: Taikametsä, joka on marinoitunut kesästä asti kaapissani. 
Kangas on joustofroteeta ja facebookin ompeluelämää- ryhmän omaa desing-kangasta (suunnittelijana Leena Renko).

Ihan kiva huppari tuli, mutta pikkasen liian levotonta minun makuuni. Materiaalina tämä on aivan ihanaa, joten kotikäyttöön ainakin pääsee. Kaavana käytin Suuri Käsityö -lehden 1/12 hupparin kaavaa jättämällä vain vetoketjun pois (tämmöinen valmistui samalla kaavalla). Hupun sisus ja taskut ovat tähtitrikoota. 


 Kaveri sai 30-vee synttärilahjaks lämmikettä. Pipo on käännettävä (jos vaikka alkaa lapsettaa :D) ja kapea tuubihuivi myös. Oliivin värinen trikoo on Marimekkoa ja hipot on ostettu kestovaippakaupasta. Kaavat on omat. 


 Ilmat kylmeni ja pitihän pojan saada mieleinen ja haalariin sopiva pipo. Tämmöinen hämis syntyi. Pipo on erittäin tykätty ja isäkin tykkää. Harmi, kun tuli pikkasen liian nafti.  


Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä uusi löytö: merinovilla. Aivan ihanan tuntuista ja mukavan pehmeää merinovillaa ostin kangashamstereista. Tätä on jo tilattuna lisää :). Pakettia odotellessa. Ekasta palasta valmistui miehelle jo aikapäiviä sitten villahousut ja pojille jämäpalan muotoiset kaulurit. Meidän kutinaherkät pojatkin suostuvat näitä pitämään :).


Villahousujen kaava on otettu miehen hyvistä pöksyistä. 

Joulua jo odotellaan... Joulun jälkeen paljastelen pukin kontin paketteja. Loppuviikko meneekin töissä vanhuksia hoidellen, joten ompelukoneen äärellä on hiljaista. 


Oikein Rauhaisaa Joulua jokaiselle!

3 kommenttia:

  1. Hei blogi on uudistunut, hieno!! Kivoja juttuja olet taas tehny :) Joulunodotusta sinne!

    VastaaPoista
  2. Aivan ihana tuo taikametsä!! Täytyy joulun jälkeen itsekin jotain kivaa ommella, nyt tuntuu ettei ehdi. Multa ei käy ihan noin sukkelaan :) hyvää joulua! T: jonttu

    VastaaPoista