lauantai 17. joulukuuta 2011

50-luvun kellomekko

Tässä se nyt on: ystävälle fiftarijuhliin kellomekko, jota olen jemmaillut valokuvakansiossa siitä saakka, kun sain mekon valmiiksi (viikon verran siis). Tänäänhän juhlat vihdoin ovat, joten nyt saan varmasti jo laittaa kuvaa jakoon :). 

Ensin kuvaa edestä. Materiaalina tässä on pallotrikoo ja vuorena satiini. Erillinen tyllihame tehty yllätys, yllätys tyllistä ja satiinista. Yläosa on otettu Modan juhlamekon kaavasta ja alaosa on omasta päästä (sekä netin ohjeen mukaan 2 kertaa pii jaettuna vyötärönympärys, sivua, josta ohjeen otin en enää löydä...). Hameosaan oon kovin tyytyväinen, kun siinä ei ole sauman saumaa ja on täys ympyrä. Tässä takaa päin mekko. Nuo kädet eivät kuulu joukkoon :).


 Vaikeaa tässä mekossa oli satiinin käsittely, mistä mulla ei ollut kokemusta. Vuorihameen reuna on jonkun verran rullalla, mutta silittämällä sain sen onneksi, miehen sanojen mukaan, koristeelliseksi. Trikoomekkoon ystäväni halusi myös satiinireunuksen. Vinonauhan tekeminen oli jotain aivan uutta ja siihenhän sitä kangasta sitten kuluikin, kun leikkasin nauhoja yläkulmasta alakulmaan. Tuota helmaa nimittäin piisaa. Helma onneksi onnistui melko hyvin.

Vyön ompelin käsin piilotikein kiinni, jotta ei siinä menossa putoa :). Käsin on myös varmistettu, että yläreunan satiininauha pysyy alhaalta kiinni. Takana hameessa on piilovetoketju ja pieni hakanen pitämässä vetoketjun kiinni. Käsin on ommeltu myös halternekc-nauha, jotta sen saa tarvittaessa pois.

Näin ensikertalaiseksi kellomekon tekiäksi voin sanoa, että tyytyväinen olen. Parasta tässä on myös se, että ystäväni tuntui olevan myös tyytyväinen :). Mielenkiintoista kuulla, onko mekko pysynyt kuosissaan siinä menossa. Ehkä saamme jatkossa kuvan mekosta myös oikean mallin päällä :)

Nyt sain kuvia myös ihan mallin päällä. Suuri kiitos Minnalle!2 kommenttia:

  1. Ja mekkohan toimi niinkuin pitikin ja oli aivan ihana päällä :) Kiitos vielä miljoonasti!

    VastaaPoista