perjantai 5. huhtikuuta 2013

Kevättä rinnassa


Pitihän minunkin tehdä ihana takki, joita Miamamma on tehnyt ja joita on nähtävänä hänen blogissaan. Sadetakin kaava (Suuri käsityö 3/2010) on takin pohjana. Takkia on kavennettu ainakin 10 senttiä. Lisämuokkauksena on selän sisäänotot. Koko on 36. 

Kankaana käytin vanhaa paneeliverhoa, joka löytyi kaapista. Vuorena on vanha fleecepeitto. Hihoissa vuorena on lahjoituksena saatua vuorikangasta. Tuota samaista vuorikangasta laitoin myös takakappaleeseen vyötäröstä alaspäin, jotta fleece ei takerru takamukseen kiinni eikä takki nouse :D. Hupun vuorena on myös lahjoituskangasta, joka on jonkinlaista ulkovaatekangasta :).

Tämän piti olla vain kaavan kokeilua, mutta käyttöön tämä takki kyllä pääsee. Aika herkku siitä tuli :). Lähikangaskaupasta löysin ihanaa kangasta, josta piti syntyä kevättakki minulle. No onneksi kankaat säilyy ja voin tehdä siitä takin minulle myöhemminkin :). 
7 kommenttia:

 1. Mistä kohdasta kavensit? Oliko hihat hyvät sellaisenaan vai pitikö niitäkin muokata?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kavensin vain sivuista, en muokannu hihojen kaavoja ollenkaan :)

   Poista
  2. Siis kainaloista alaspäin

   Poista
  3. Eli rinnanympärys oli kaavassa sopiva jo valmiiksi? Sepä helpottaa huomattavasti, jos tarvii vain helmaa kaventaa. Listalla on tämäkin... Vielä joskus minäkin.

   Poista
  4. Rinnanympärys on ok. Tänään mietin kyl, että hitusen olisin siitäkin saanut ottaa pois, mut ei paljoa. :)

   Poista
 2. Onpa mahtava takki! Sinä olet kyllä tosi taitava! :) :)

  VastaaPoista