tiistai 17. tammikuuta 2012

Ladalla ajetaan varo-varovasti...
Metsolan ladatrikoota huusin joskus facebookin kangashamstraajista. Pitkään oon miettinyt ja marinoidut ajatusta, mitä tästä tekisin. Viime viikolla kävin kirpputorilla ja sieltä löysin uusia miestin pikeepaitoja. Siitä se ajatus sitten lähti :). 


Yksivärinen kangas paidoissa on siis pikeepaidoista. Kaavat on vanhoista Seijan lainaamista Ottobren lehdistä, numeroita en jälleen muista. Seija, kyllä mä ne vielä palautan :D.

Esikoiselle tämä yllä oleva paita. Myyrän olin ajatellut aplikoivani korjaamaan yhtä tuommosta Ladaa, mutta päädyin jättämään myyrän pois. Siitä olisi tullut liian pieni ja hankala tehdä, kun ei se myyrä olisi kuitenkaan kauas paidasta näkynyt. Päädyin siis tekemään vain "autonkorjaajan" paidan.


Hihassa on tasku, josta löytyy aplikoituna velourista vasara ja avain. Helmasta löytyy toinen tasku, josta löytyy saha. Heh, mihinköhän autonkorjaaja tarvitsee sahaa? :DKuopukselle tein tämmöisen alla olevan Ladapaidan. Kangasta ei riittänyt kokonaisiin tai edes puolikkaisiin etu- ja takakappaleisiin, niin päädyin tämmöseen luovaan ratkaisuun.


Pikeepaidasta otin helman mukaan. Siinä säästin lankaa ja vaivaa, kun helma oli valmiiksi ommeltuna. Tosin luultavasti paitaa täytyy lyhentää, jos haluan sen pian käyttöön. Harmittaa hieman, kun resori loppui kesken. Tämä paita on reilun kokoinen nyt ja ehkä joutuu vielä kaappiin odottamaan käyttöä. Tein koon 86 kaavalla. Resorit hihoissa auttaisi ottamaan käyttöön aikaisemmin, kun ei hihat tulisi eteen. Ehkä laitankin siniset resorit...

Aplikointi on tehty vihreän pikeepaidan kangaasta. Ikkunat ja renkaat on keltaista velouria. Kaulus näyttää kuvassa aika epämuodostuneelta, mutta oikeasti molemmissa paidoissa onnistuin siinä mielestäni ihan hyvin. Tässä vähän sovituskuvia. Esikoinen on ainakin ollut niin tyytyväinen paitaan, että Jess! Taisin onnistua kerrankin. Leijonapaidastahan poika sanoi, että äiti teet liian kuumia vaatteita minulle :D.


Kuopuksen paitaan lisäsin roskiksesta (siis omasta kangasroskiksesta) löytämäni resorit ja uusin vielä kauluksen. Kiva tuli. On se poika vaan niin iso, kun tämä paita on aivan sopiva :). Hui! Sunnuntaina poika täyttää jo vuoden.

1 kommentti: