perjantai 13. tammikuuta 2012

Leijonaa mä metsästän...

Joskus syksyllä kangashamstraajista huusin tämmöstä Metsolan leijonajoustofroteeta. Pitkän aikaan kangas on ollut muhimassa laatikossa, että mitä tuosta tekis. Uusimmassa Ottobre-lehdessä oli kiva housukaava ja siitä se ajatus sitten lähti.

Musta kangas pöksyissä on myös joustofroteeta. Lahkeissa on ihan perus mustat resorit ja vyötäröllä kuminauhakuja. Pituutta laitoin tahallaan vähän reilummin, jotta ei olisi heti pienet. Mukavilta tuntuvat näin yhden päivän käytön jälkeen. Yllättävää oli, ettei Ottobren kaavaa tarvinnut yhtään kaventaa. Sen verran reidekäs tuo meidän kuopus on :).
Esikoinen näki housut ja kovasti halusi myös itselleen housut siitä. Kangasta ei ollut kuin pieni tilkku jäljellä, josta melkein sain koko etukappaleen. Sivuihin lisäsin siivut tuota keltaista velouria, jota koko muu paita on. Kaava on jostain vanhemmasta Ottobresta.

Taskuja poika aikaisemmin oli pyytänyt myös paitaansa, joten tein tuommoiset kuutaskut. Taskut on läpi paidan menevä eli kädet saa yhteen taskun sisällä. Reilu paidasta tuli. Joudun vielä hihoja lyhentämään, jotta saadaan paita käyttöön. Kaula-aukko tässä paidassa ei sitten onnistunut. Saa nähdä päädynkö sitäkin vielä korjaamaan.
No pitihän paitaa heti rempata. Harmi vaan, että keltainen resori ei riittänyt, joten paita sai ruskeat resorit. Tästä tuli retro :).  Toivotaan, että poika käyttää paitaa, vaikka resorit ovatkin ruskeita. Nyt ei kuitenkaan enää kaulus lerputa ja hihat ovat lyhyemmät. Saa nähdä päädynkö vaihtamaan taskujenkin resorit ruskeiksi, tuskin...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti