tiistai 27. maaliskuuta 2012

Aarretaskut ja tähtiä

Kaverin pojille valmistui tähtilörppäpipot. Kokeilin minulle uutta systeemiä, että tein yhdestä kankaasta sekä sisä- että ulkopuolen. Ohjeet pipoihin löysin täältä. Kankaana on ihan perustrikoo ja aplikointiin käytin fleeceä.

Tummansinisen trikoon ja muitakin trikoita hain tänään Längelmäeltä Harju oy:sta. Ihana värivalikoima ja laadukkaita kankaita. Sinne uudestaan! :)


Esikoisella on housupula tai on housuja, mutta melkein kaikki sopivat housut alkaa olla puhkikulutettuja. Päädyin kokeilemaan pojalle niitä kuuluisia Saimi-housuja (Ob-lehdestä). Mielestäni superkiva kaava! Ei sivusaumoja ja kivan kapea malli. Pituutta laitoin reilusti lisää, jottei housut olisi heti pienet. Resorit laitoin lahkeisiin, jotta lahje pysyy "jalassa". Tein nämä 110 kaavalla, jonka olin ompelumaratonilla kopsannut jonkun lehdestä.
Kankaana on harjattu ruskea college. Pojan ehdotuksesta tein taskut maratonilta tilkkupöydältä löytämästäni dinosaurustrikoosta. Saa nähdä, miten taskut kestää, kun päällystin collegen tuolla trikoolla. Voipi olla jatkossa kurtut taskut, jos vielä kovasti menee kasaan tuo trikoo. Niin rakkaat näistä housuista tuli, että jo viime yö nukuttiin näiden kanssa. Tänään nämä kastuivat ulkoleikkien aikana, kun poika istui kuralammikossa normi toppapuku päällä. Koko päivä on sit käyty tarkastamassa, joko housut on kuivat. Malliksi tuo poika ei kuitenkaan aamulla suostunut, joten sen vuoksi tuo kuva takaa :). 

Täällä ollaan jälleen flunssan kourissa. Kyllä tympäsee, kun molemmat pojatkin on kipeitä. Jospa me kesäksi parannuttais. Onneksi saatiin muutama viikko välissä ollakin terveitä.

Olen saanut tunnustuksen Muru & murmelilta. Kiitos siitä! Täytyy jatkossa perehtyä siihen lisää :).

1 kommentti: