lauantai 17. maaliskuuta 2012

Ompelumaratonin antia


Tänään oli jo jonkin aikaa odotettu ompelumaraton Jyväskylässä, Taitokeskuksessa Keski-Suomen ompeluelämää porukan kanssa. Itse pääsin osallistumaan tänään ja niin nautin päivästä. Tapahtuma kestää siis vielä huomisen eli sunnuntain. Oli mukavaa yhdessä muiden kanssa ommella ja rupatella. Meillä oli siis kaikilla omat koneet ja kankaat mukana. Ompeluiden ohella vaihdettiin ja annettiin kankaita. 

Nämä palapelikevättakit olin ommellut kotona kokoon. Maratonilla siis kanttasin takit joustokanttinauhalla ja laitoin vetoketjut. Taskuakin yritin väkertää, mutta ei onnistunut. Pizzaa siinä vaiheessa jo odotettiin ja nälkä oli kova, että ihan näköä alkoi haittaamaan. Uskon vielä tekeväni isomman pojan takkiin jonkunlaiset taskut vähä rauhoittamaan tätä muuten niin railakasta kangasta. Toki poika tarvii myös paikan kevään ja kesän aarteilleen :).

 
Tässä pienemmän takki.
 
 
Tässä isoveljen takki.
 Takkien kaavat otin Elisabeth Gyntherin kirjasta Ompele lapselle 0-4-vuotiaalle. Kaavat ovat siis suoraan 80-luvulta. Mielestäni takissa on hauska hihaleikkaus, vähän kuin raglanhihat, mutta saumat ei aivan mene kaula-aukolle asti. Hihan saumoihin tein tereet. Hupun kaava oli meidän lasten päähän epäsopiva, joten tämä huppumalli on jostain Ob:n hupparin kaavasta napattu ja musta tosi hyvä. Hupun vuorena on ihan peruspuuvillakangas, muutenhan vuorta tässä takissa ei ole.

Takin kangas on enstex-kangasta. Se löytyi Viitasaaren kangaskaupan uumenista :).

Isoveljen takkiin lisäsin sunnuntaina vielä tämmöisen taskun:Dinosaurus se on (pojan valitsema kuva), vaikka vähä häntä jäikin piiloon. Selästä saa käden sisään ja näin syntyi tasku :).


Takkien valmistuttua aloin väsäämään paitoja. Ajatuksena oli tehdä molemmille pojille norsupaidat kesäksi. Minun resori oli jotenkin tökköä. Kolme kertaa kaula-aukon resoria purin ja ompelin työssä aina vain epäonnistuen. Kävin läpi kaikki resorivärini ja mikään ei tuntunut sopivan tähän niin hyvin kuin tuo tummanruskea. Onneksi Ulla tarjoutui apuun ja sain pehmeänpää resoria ja tsadaa neljännellä kerralla tuokin onnistui. Hihansuissa on kovaa resoria, mutta siinä se menee ihan ok, kun ei liian tarkkaa katsele. 

Kangasvaihtareissa sain tuommoista ihanaa sienikangasta, josta en ollu aikaisemmin innostunut. Kun näin kuosin käsissäni, kankaana ihastuin ja nyt jopa haluaisin sitä lisää. Pitäisi saada paita tästä myös isoveljelle. Tämä paita on siis tehty pikkuveljelle. 

Viimeinen paita on tehty ompeluelämässä kovin suositulla More gray -kaavalla (Ottobre-lehdestä). Mukava tästä paidasta tulikin :). Kaavat pääsin maratonilla piirtämään, joten nyt näitä voi tehdä kotona lisää eri kokoisina. 

Kuvasimme lopuksi aikaansaannoksiamme yhteiskuvassa. Täällä on kuva kaikista töistä.

Ihana päivä takana. Onneksi tämmöisiä järjestetään taas syksyllä lisää. Vielä pitää kehua Jyväskylän Taitokeskusta. Aivan huippupaikka ja suuri kiitos, että saatiin ilmatteeksi tämmöistä laatuaikaa viettää.


2 kommenttia:

  1. Kiitos hauskasta maratoniseurasta! Ihana tuo dinosaurustasku.

    VastaaPoista
  2. Mäkin haluaisin ompelumaratonille! Aika hauska idea! :) Kivoja kesävaatteita oot taas tehnyt! :)

    VastaaPoista