lauantai 25. elokuuta 2012

Saumurin ja pelkästään saumurin surinaa

Esikoisen viitta on valmis, mutta unohdin ottaa kuvan. Paketti on jo paketoitu, joten toivon, jos saisin kuvaa mallin päällä :). Toivossa on hyvä elää :D.

Esikoiselle on tullut paljon ommeltua, joten eiköhän ole jo kuopuksen vuoro :). Pyjamalle on jonkin verran tarvetta, joten ei muuta kuin töihin. 


 Ajatuksena oli tehdä vaatteet ainoastaan saumuria käyttäen. Siinä myös onnistuin. Facebookin ompeluelämää-ryhmässä on ollut puhetta helman ompelemisesta pelkällä saumurilla. Minä otin ohjeesta vaariin ja kokeilin sitä myös itse. Alla on kuvaa nurjalta puolelta. Kangas on ollut siis kolminkerroin saumuroitaessa, tosin saumurin terä leikkasi ainoastaan vain yhtä kangasta. Yllättävän vaikea on selittää, mutta käytännössä aika kätevää.


Päälipuolelta näyttää helma tältä: 


Paidassa käytin kaavana Ottobre 6/11 yöpaidan kaavaa. Kankaat ovat kaikki trikoota, paitsi resorit on resoria :). Monsteriautokangas on Tritexiltä, keltainen trikoo ja resori on Katrin lahjoituksista (Iso Kiitos Katrille!) ja punainen resori ja trikoo Harju oy:ltä.

Housut tein Saimi-kaavalla. Kiva, että yöpöksyissä on mahdollisimman vähän saumoja. Näissä ei siis sivusaumoja ole. Resorin sisältä vyötäröltä jätin kuminauhankin pois. Ei ainakaan pääse puristamaan :)3 kommenttia:

  1. Kiva pirteä pyjama :) Tuota helmakäännettä saumurilla pitää kyllä testata!

    VastaaPoista
  2. Kiva pirteä pyjama :) Tuota helmakäännettä saumurilla pitää kyllä testata!

    VastaaPoista