keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Retroa ja värikästä

 Syksyn olen haaveillut tekeväni tästä hauskasta retrokankaasta takin kuopukselleni. Talvi iski kuin salama kirkkaalta taivaalta eikä pojalla ollut talvitakkia kaupunki- ja kyläilyreissuille. Tänään inspiraatio iski ja nyt on takki valmis.


Takki tuli maksamaan maksimissaan euron. Ainoastaan hupun ja hihojen resorit sekä hupun vuori on ostettua. Retrotikkikankaasta saan kiittää Katria, vuoritikkikangasta Sirkka-tätiä sekä vetoketjusta Minnaa (jonka antamasta paidasta vetoketjun kiskasin :D).


Kaavana käytin samaa kuin palapelitakeissa, mutta suosiolla otin kuopukselle neljävuotiaan koon, kun toppatakista kuitenkin oli kyse. Hihoja muutaman sentin lyhensin. Hupun keksin päästä, kun muuten kangas ei olisi riittänyt. Kaava löytyy siis Elisabeth Gyntherin kirjasta Ompele lapselle 0-4-vuotiaalle.

Täytyy huomenna ottaa vielä kuvia mallin päällä ja toivoa, että sopii :). Tätä oli tosi kiva ommella. Harmi, kun isompi poika (4-vee) on kovin ronkeli tapaus.
Kaverin salibandyfanille 4-vee pojalle valmistui tämmöiset velourpökät. Kankaat Kestovaippakaupasta. Aplikointi velouria.  Toivotaan, että on mieleiset.

Tässä vielä sovituskuvaa takista. Eipä ollut malli yhteistyössä... Sopiva takki on, mutta huppu on pikkasen liian iso, minkä jo tiesinkin... Bloggerikaan ei ole yhteistyössä. Kuvat ei näy tekstiä kirjoittaessa, joten kuvat on vähän, miten sattuu...

4 kommenttia:

  1. Kiva takki! Meillä mennään talvi vielä kaupan vaatteilla ja "kierrätysvaatteilla", mutta keväälle ajattelin tehdä ainakin isommalle kauppatakin. Pienemmälle löytyy varastosta isosiskon vanha.

    VastaaPoista
  2. Aivan ihana takki! Toivottavasti näen sen livenä mallin päällä, sitten kun nähdään joululomalla!

    VastaaPoista