torstai 14. helmikuuta 2013

Kotiäidin kukkarolla ystävänpäivänä... :)

Meillä on sairastettu aivan kamalasti. Tällä hetkellä itse olen kurkku käheänä kamalan yskäflunssan kourissa.
Maitotytöt käytiin tänään hakemassa. Okei, sain uuden laatikollisen kankaita, mutta pitäähän töiden välissä vähän irrotella. Tämmöistä irrotellessa syntyi:

Tämä tunika on varioitu tissis-kaavasta. Tämä on tehty yhtä saumaa lukuunottamatta (ja toki aplikointia) ainoastaan saumurilla. Helmasta löytyy tämä yhden neulan peitetikkaus. Pakko oli tikkaus sinne laittaa, kun muuten olisi helma ollut kovin oudon näköinen.

 Aplikoinniksi piti tietysti tehdä perhonen siskon tytön 1-vee päivän kunniaksi. Muistatko vielä tämän merinovillamekon tai tämän pellavatunikan? Noista tuo perhonen on. Kovin vähän arjessa tulee tuota pellavatunikaa käytettyä, joten pitihän se saada liihottelemaan minun arkivaatteeseenikin :).

Kangas tässä on lahjoituksena saatua neulosta ja ihanan pehmoista onkin :). Kotiäidin kukkaro kiittää :).Seuraavaksi valmistui palafarkut. Minulla on krooninen farkkupula,joten tähän piti saada helpotusta. Pian on kulutettu loppuun ompelulaneilla tehdyt lempparifarkkuni. Pitihän samanmoiset tehdä. Ainoa ongelma oli, että farkkukangasta minulle ei ollut. Onneksi kangaskaapistani löytyi läjä vanhoja farkkuja. Tosin kaikki farkut oli minulle liian pieniä, joten ei auttanut muu kuin soveltaa :D. 

Housut ovat kasattu kaksista farkuista + miehen vanhoista farkuista napattu etutaskuihin palat (toivottavasti otin ne kirpputorille menevät farkut :D). Etuosa on yhtien farkkujen takaosa. Takataskut on siirretty sinne, minne ne kuuluukin eli taakse :). 


Takakappaleet ovatkin oma lukunsa. Ratsastajahousuleikkauksella sain levennettyä takakappaletta sekä käytettyä housuista parhaimmat ja siisteimmät osat. Takataskujen alla on valkoiseksi kulutettua farkkua, joka loistaakin takataskujen sivuilta ja korostaa niitä :D. Yläosa onkin sit ommeltu jämäsuikaleista eli jousto ylhäällä menee väärin, mutta eipä ainakaan vielä tunnu haittaavan. 


Veromodan merkki takataskusta sai häipyä ja tilalle laitoin Handmade-merkin siilin kanssa. Resorina taskuihin ja lahkeisiin käytin Kangashamstereista joskus ostamaani raitaresoria. Yläosassa on leveäkuminauha ja resori päällä.

Näiden farkkujen hinnaksi tuli maksimissaan 2 euroa ja taas kotiäiti kiittää :).Vielä ehdin toivottaa kaikille teille lukijoille Iloista ystävänpäivää! Eikös ystäviä voi muistaa vaikka joka päivä!


7 kommenttia:

 1. Molemmat ihan mielettömiä. Mutta tuo paita on kyllä oikein erityisen kaunis. Applikaatio ihana ja malli istuu kuin olisi aina päälle kuulunut. Osaisinkohan muokata omaa käyttämättä jäänyttä tissiksen kaavaani tähän suuntaan.... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liisa: Osaat varmasti.leikkaat kaks takakappaletta ja suuremmat pikkasen etukappaleeksi tulevan hihakaarretta ja kaula-aukkoa oman maun mukaan:).

   Poista
  2. Ihana idea! Tissis on ihan superhyvän mallinen (nytkin on päällä se eka versioni...), mutta ei aina haluu tehdä samaa. Pitääkin testata heti seuraavaan.

   Poista
  3. Idea on suoraan Leena Rengolta Ompeluelämää-ryhmästä :). Ihan huippu idea mun mielestä! Kiitos siis Leenalle!

   Poista
 2. Ihania! Munkin tarttis toteuttaa tuollainen farkkuprojekti :)

  VastaaPoista