maanantai 22. huhtikuuta 2013

Kesä mielessä Pihlajan karkin maku suussa :)



 Sisko täyttää vuosia ja onhan se aina kiva jotenkin muistaa. Hyvä syy ommella :D. Paketti sisälsi tällä kertaa myös myös lapsien ylle menevää. Onhan se äidille silmäniloa, kun on nättiä lapsien päällä :).

Yllä oleva tunika on uusimman Ottobren Little Elephant-kaavalla tehty. Leveys on 74 ja pituus 80. Ihana kettutrikoo on Noshilta. Kangas tuo mieleen lapsuudesta Pihlajan karkit ja heti herahtaa vesi kielelle. Ite tykkään tunikasta ja kovasti. Tämmoinen vois olla ihana itelläki. Tosin kaavan koot loppuu 92:een,  joten vois mennä muutama tovi kaavaa suurentaessa ;).


Alla oleva t-paita on se "päälahja" eli teepparia mustikkajoustofroteesta. Aikaisemmin tein samasta kankaasta itelle 3/4 -hihaisen. Ai että on pehmeä päällä.




Viimeinen osa lahjasta on paloautopaita siskon pojalle. Tosin tästä oli jo aikaisemmin keskusteltu, joten olisko tää "vain" tuliainen pojalle :D. Paita on tehty jämistä ja sen vuoksi kyljissä on tuommoset lisäpalat, jotka on peitetikkikoneella rajattu. 





Tiikeriä, tiikeriä ja lumitiikeriä :). Kummipojan pakettiin sujahtaa tuommonen kesäpaita. Pitihän sitä omillekin ommella. Lumitiikerin kaula-aukossa menin helpoimman kautta ja vedin saumurilla vain resorin kiinni. Vähän kaula-aukko jäi lörpöttää, mutta aika hyvin oikenee päällä.

Lahjapaidan kanssa syntyi katastrofi, kun blogiin kuvatessa huomasi edessä keskellä pienen reiän. En tiiä, koska se on siihen tullut, joten en siitä lähtenyt kangaskauppaan valittamaankaan. Kovasti pohdin, kehtaanko antaa lahjaksi. Poimin silmukat langalle ja silitin reiän taakse tukikankaan. Toivotaan, että kestää. Onneksi lahjaan tulee muutakin, joten eiköhän tämä mene ainakin mökkipaidasta.




Jotain itsellenikin. Panda-kankaasta tein aikaisemmin pipon siskolleni (unohdin sen kuvata). Kangas on pyörinyt pöydällä jo pidemmän tovin. Vihdoin sain siitä jotain aikaiseksi. Toppi siitä tuli. 

Samalla harjoittelin kanttaamista trikookankaalla. Kaulukset ja kädenaukot on kantattu siis tuolla samalla pandatrikoolla. Aika kiva tuli. Kanttaukset tein leikkaamalla ensin kapeaa suiroa, jonka taitoin kaksinkerroin. Saumuroin kaksinkertaisen trikoon kiinni ja käänsin ja peitetikillä vedin päältä. Helppoa eikä varmasti jää viimeiseksi  kerraksi, kun näin tein :).





Sitten vielä Pihlajan-karkin lisäksi tätä toista namua. Näitä tuli väkerrettyä yhteensä 17 ja todellisia herkkuja ovat :). Huomenna klo 13 tulevat myyntiin maitotyttökauppaan. Tämmöinen on haaveena saada myös omaan kaappiin. Saapi nähdä, miten käy, olenko tarpeeksi nopea.




5 kommenttia:

  1. Aivan ihania ompeluksia. Tuo panda on niin mun lemppari kuosi. Aivan ihana lahja tuo mustikkateeppari.

    VastaaPoista
  2. Olipas kivoja vaatteita ja minullakin ratkesi, miten saisin kettukankaasta jotain tehtyä eli väriyhdistelmä: Valkoinen raikastaa kettua kivasti!
    Minkä merkkinen peittari sulla on ja toimiiko hyvin? Minulla on peittarikuume ja koetan ratkaista, mikä sopisi tällaiselle tumpelo-arkajalka-säätelijälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on Janome Coverpro, Karnaluksilta tilasin. Aika ailahteleva alku meillä oli ennen ystävyyttä. Hyppytikkiä tuli ja tulee edelleenkin ajoittain. Nyt tullaan kuitenkin jo aika hyvin juttuun. Kone näköjään tarvii jotenkin sisäänajaa, että toimii paremmin.

      Poista
  3. Tuo kettupaita on niin super-ihana! Muutkin ompelukset on kauniita, mutta huppukettu vie voiton :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos! Mä oon niin samaa mieltä! Kettutunikasta tuli tosi kiva :)

      Poista