sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Juhlavaatteita juhlien keskellä

  

Alkukesän kiireiden keskellä valokuvien otto on jäänyt enkä blogiakaan ole ehtinyt päivittämään. Jotain olen sentään ehtinyt ommella, nimittäin juhlavaatteita. Pojille tein kesäiset juhlapökät, jotka ovat jo päässeet arkikäyttöön. Itse olen tyytyväinen housuihin eikä pojatkaan ole valittaneet :D.
 Kaavana housuihin käytin Ottobren 3/13 Knickerbockeria (koot 92 ja 110). Kangas on ihanan ohutta ja viileää popliinia Jättirätistä, joka ei silitysrautaa kaipaa. Housujen malli on tosi kiva. Peitetikkikoneella oli paljon käyttöä näiden housujen kanssa, kun lähes kaikki saumat vahvistettiin kaksoisneulaompeleella. Eipä ainakaan mikään sauma paina :D.
 Itselleni ompelin tissis-kaavalla tunikan Triteksistä ostetusta pallotrikoosta (on muuten ihanan pehmeää). Juhlavuutta arkiseen tunikaan tein satiinivyöllä, joka on ommeltu piilopistoin. Kukan alta löytyy nepparit päälle pukemisen helpottamiseksi.


Caprit ompelin Ottobre Woman 2/2012 Roberta-kaavan mukaan. Tällä kaavalla taidan tehdä toisetkin pökät ihan arkikäyttöön. Niin mukavat ovat päällä. Kangas on Triteksiltä joustavaa paksua ja pehmeää housukangasta.


Iloista keskikesää kaikille! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti