sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Ystävälle vaatetta


Ystäväni on toivonut jo huhtikuussa, että ompelisin hänelle hupparin ja housut. 
Viimeiset Maitotytöt haettiin perjantaina (lopetin ompelutyöt, koska siirryn hoitajan hommiin elokuussa. Heinäkuun pidän lomaa). Siivosin piiitkästä aikaa ompelupöytäni ja voih, kuinka tilan tuntu ja järjestyksessä olevat tavarat tuovat ompeluun mielekkyyttä lisää. Vihdoin siis sain ystäväni vaatteet tehtyä. Huppari on tehty samalla kaavalla kuin tämä huppari (eli Suuri käsityö 1/12). Housut on tehty samaisen lehden jumppahousukaavalla. Sininen kangas on velouria ja taskujen pohja ja hupun vuori trikoota. Kankaat on nimi Nimipyyhkeestä.

Tällä kertaa vetoketjun laitto onnistui todella mainiosti. Laitoin tukikankaat sekä velouriin että trikooseen eipähän ainakaan nyt aaltoile tuo vetoketju siis :).


Housuihin kokeilin tippataskuja ensimmäistä kertaa. Ihan kivat tuli. Resorinkääntäjää en ole aikaisemmin velouriin käyttänyt, joten resori vetää kangasta rypylle. Harjoituksen puutetta siis. Ei se minusta luonnossa liikaa silmään pistä, joten annoin sen olla.

Jospa blogipäivityksiäkin saisin jatkossa useammin tehtyä, kun ei ole Maitotyttöjen ompelua enää. Todella upea vuosi niiden osalta on takana. Hurjasti olen oppinut ja todella kiitollinen siitä, että sain olla mukana Maitotytöissä.Tässä vielä näin jälkeenpäin lisättynä puku mallin päällä :
Sopiva tuli :)

1 kommentti: