perjantai 19. heinäkuuta 2013

Tuliaisia ja urani viimeiset MaitotytötKoko perheen yhteinen kesäloma on alkanut. Reissuun lähdettiin Sveitsin ja Ranskan rajalle siskon luokse. Pitihän sitä tuliaisia olla ja mitäs muuta kuin jotain pehmeää sekä itse tehtyä :). Samalla reissulla juhlittiin matkalla kummipojan synttäreitäkin. Hommaa siis riitti.  


 Kalastajakankaasta piti syntyä vain jotain kummipojalle, mutta kertakaikkiaan rakastuin kankaaseen. Näin kankaan siskon pojan päällä ja toki sitä omallekin halusin, vaikka molemmille pojille olikin jo leikattu paloautopaidat ompelua varten valmiiksi. Ihan koko paitoihin en kangasta saanut riittämään. Takakappaleet tein Harjun limestä trikoosta. 

Olen vallan ihastunut Ommellinen -blogin luomuksiin. Kalastajan kaveriksi piti siis myös tehdä raitahousut, kun ne näyttivät niin ihanilta Ommellisen blogissa. Kyllä, tykkään niistä myös näin luonnossakin :). Kaveriksi tein siis saimit pehemiän raitajoustofroteesta sekä omalle pojalle että kummipojalle. 

Kummipojalle laitoin vielä nepparit olalle, kun suurimmaksi osaksi bodyt on ollu vielä käytössä ja niihin on totuttu. 


Reissussa saatiin autokin lainaksi. Tämmöiset tuliaiset menivät auton lainaajille: Siskolle linnunrataa tissiskaavaa apuna käyttäen.Tässä ne paloautopaidat, joista oli aikaisemmin jo puhetta. Yksi hiha on leikattu väärinpäin, koska kangas ei olisi muuten riittänyt. Käytössä sitä ei kyllä huomaa ollenkaan. Siskon tyttö sai pehemiän sydämiä. Ihana mekko, vaikka luulin sen olevan aivan turhan leveä. Tämä mekko on tehty 56 leveydellä ja 86 pituudella (OB 3/12). 
Tässä on minun Maitotyttöuran viimeiset työni (yksi xxl-mekko taitaa kaupastakin vielä löytyä): 


Elokuussa lähden "oikeaan" työhöni ja lapset menevät hoitoon. Mielenkiintoista on nähdä, lopahtaako ompeluintoni töiden myötä. Sehän nähdään sitten :D.


Lopuksi vielä Mont Blancin maisemia :). Itse Mont Blancin huippu on oikealla aurinkolasien yläpuolella. Huippu reissu oli!Kyllä tuntui kylmältä tulla 30 asteen helteistä tänne 15 asteen Suomen kesään. Onneksi meitä vastassa oli kypsät vadelmapuskat ja mustikat. Nam! :) 
3 kommenttia: