torstai 19. syyskuuta 2013

Piipaata syksyyn :)

Voi ei... Junatakki (kuva täällä) on liian pieni ja vetoketjukin temppuilee. Se kuitenkin aina pitää saada päälle, oli mikä oli. Kiireesti oli tehtävä jotain vastaavaa. Panda-hupparin kaava pohjana väsäsin piipaa-takin Majapuun neuloksesta. Vuorena on tikkikangas ja fleece. Hihoissa on pelkkä tikkikangas.
 Pelkäsin, että tein liian ison, mutta sopivahan siitä tuli. Hui, kuinka poika kasvaa nopeaa.
Itselle kokeilin vähän erilaista hupparia. Pohjana on tissis-kaava, mutta aikalailla omaksi sovellukseksi se meni. Kotihupparihan tästä tuli. Päivän testauksen jälkeen tykkään kovasti. Kangashan on Jättirätin halppiscollegee, joka sopii mainiosti kohdistusharjoitusten kohteeksi :D.
Huppu jäi etuosastaan liian matalaksi (leuan alta). Hupun päät on ommeltu ristiin edestä olkapäiden kohdalle asti. Korkeempi olisi saanut olla, että kauluksesta olisi tullut muhkea ja käännettävissä oleva (haaveena oli saada näyttämään kuin huivi olisi ollut kaulassa). Pikkasen semmonen kiristävä on nyt tuo hupun etuosa :).

Sisaruksien synttärijuhliinkin päästiin ja pitihän sitä taas jotain omatekemää antaa. Samalla teemalla kuin viime vuonna mentiin oman pojan pyynnöstä, kukkia siis kehiin. 
Täällä viime vuotiset kukkamekot. Kangas ihanaa, laadukasta Maitotytön suunnittelemaa joustofroteeta.
Osallistuin yhden facebook-ryhmän tapahtumaan, jossa tutustuttiin yhteen helsinkiläiseen ja yhteen ulkopaikkakuntalaiseen. Meidän porukan nimeksi keksittiin 80's Pigtail sister, koska ollaan kaikki lapsuudessamme tehty paljon pikkulettejä :). Tämä lettiaihe piti olla esillä omissa ompelutöissämme, jotka tästä Viljamin puodin lahjoittamasta puudelikankaasta ompelimme. Ompeluaikaa oli annettu kaksi tuntia. 


Kankaat ennen ompelua.Minulla letti löytyy topin helmasta. Letti on tehty Piian ohjeella, joka löytyy täältä. Letin alapuolella oleva kangas on käännetty nurjalle ja ommeltu letin yläosasta kiinni. Alla olevassa kuvassa näkyy letti ennen helman kääntöä. Nyt vaan tarvittaisiin enää käyttäjä tälle, onhan tämä aika tyttöinen. Kaavaa en tässä käyttänyt. Olisi voinut olla pikkasen kapeampi yläosastaan, niin olis mennyt pienelle tytölle vaikka tunikana.
Tehtiin porukalla tilaus kestovaippakauppaan. Nyt minulla odottaa monta metriä ihanan tuntuista joustocollaria ompeluaan. Seuraavaksi olisi siis ohjelmassa hupparia ja verkkaria :).


10 kommenttia:

 1. Ihana takki ja hieno huppari. Miten raidat saa noin kohdistettua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä oon kohdistuksien harjoittelija vasta. Mä leikkasin yläosat eka ja sen jälkeen iskin leikatut yläosat kankaalle avuksi, että sain alaosat leikattua oikein. Sivuistahan kohdistukset menee päin prinkalaa ja langan suunnat on mitä on :D. Mut kyllä mä muutaman tovin kankaita pyörittelin, että tajusin, miten niitä pitää leikata.

   Poista
 2. ihania ompeluksia :) ei kai tuota kotihuppariksi passaa jättää? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kotihupparituomion se sai, kun mies sanoi sitä yöpuvuksi :D. Mutta kyllä taidan sillä muuallekin hipsiä. ITe tykästyin huppariin, kun sitä päivän pidin.

   Poista
 3. Waude! Tuo raitahuppari on kyllä aivan huippu! Alä ihmeessä jätä vain kotikäyttöön :) Voisko sitä huppua koittaa vielä vaikka muokata jotenkin, ettei olisi kuristava? Ja jos ei auta niin jättäis koko hupun pois ja laittais vaan jonkun ihanan muhkea huivin kaulaan. Tuo hupparin "runko" on niin hyvin onnistunut, että harmi, jos ei pääse käyttöön ihmisten ilmoille :) -Minna T._

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voishan sitä yrittää muokatakin. Olen kyllä aika laiska purkamaan jo valmiita tuotoksiani. Runko on tissis-kaavan, mikä mun kroppaan vaan istuu aika kivasti :).

   Poista
 4. No kyllä on ihania ompeluksia , olet taitava ! Tv. Virpi

  VastaaPoista
 5. Voi tuo huppari on ihana! Mulle kelpais :)

  VastaaPoista