keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Tästä se kaikki alkoi


Olin me and I -kutsuilla. Ihastelin pipoja, mutta pihiys iski enkä raaskinut pojille pipoja tilata. Kotona sitten sain idean: minullahan on kaapissa kankaita, mitäköhän saisin niistä aikaan. Osaisinkohan minä semmoset persoonalliset pipot itse väsätä. Pipoista tuli mielestäni kivat, vaikka en pipomalleihin ollutkaan vielä perehtynyt vaan summan mutikassa kankaat leikkelin. Tästä se innostus sitten kaikkeen ompeluun lähti :).


Perehdyin vähän asiaan ja huomasin netin olevan pullollaan mitä ihanimpia käsityöblogeja ja verkkokangaskauppoja. Niiden selaamiseen uppoutuminen ei ollut vaikeaa ja pian olin jo tilailemassa kankaita. Facebookin kangashamstraajienkin ryhmästä tuli päivittäinen sivu, joka piti käydä selaamassa ja tietysti myös kankaita huutamassa. Esikoinen oppi pian, että postilaatikosta löytyy kankaita harva se päivä. Kerran traktorikankaan tilauksen jälkeen esikoisella oli kovin vaikea ymmärtää, ettei se kangas ollut vielä postilaatikkoon kopsahtanut. Kankaan odotus oli kovin vaikeaa, edessä oli kolme pitkää päivää, jolloin kyseltiin monta kertaa päivän aikana: "Onko se kangas nyt tullut laatikkoon?"


Muiden blogeista sain apua omiin ompeluksiin. Hienoja ohjeita oli esimerkiksi tosimummon blogissa http://tosimummo.blogspot.com/2010/09/tehdaas-paita.html  kuinka resorit kiinnitetään. Lisäksi Katrilta sain pussillisen kankaita, joista on tehty esim nuo alla olevat verkkarit.


Tässä ensimmäinen asukokonaisuus pitkään odotetusta kankaasta: trikoopaita, housut ja pipo
Innostuin myös ompelemaan lahjoja, kun ei kauppaan päästy. Kuhmoisissa onneksi on kangaskauppa sekä paljon ihania Ottobren lehtiä, joita saa lainaan. Kiitoksia Seijalle! 


Tässä pipo Aliinalle:
 Tämä liivimekko ja pipo meni 1-vuotiaalle Veeralle.


Huomasin innostuvani ompelusta kahta kauheammin. Laitan tähän alle kuvia vaatteista, joita olen tehnyt.
Tässä harjoittelin kaaritaskuja
Tässä harjoittelin raglanhihoja esikoisen yöpukuun. 


Kuopus kasvaa ja bodeille alkoi olla tilausta, joten ei muuta kuin bodyn ompelua harjoittelemaan. Onneksi Ottobren lehdistä löytyy myös kaava bodyn tekoon.Elämäni ensimmäinen body


Täytyyhän pojan housutkin saada ja siitä syntyi kirahvihousut ja ensimmäinen oikeasti onnistunut aplikointini.

 Ilmojen viiletessä myös lämpimämpiä pipoja täytyy tehdä. Tässä Aliinalle pipo. Tämä ohje on otettu blogista kukikkaat kuosit. http://kukikkaatkuosit.blogspot.com/2010/08/korvapipon-ohje.html

Japaniin syntyi Maunolle ja Simeonille pikkusisko Isabella. Leppiskangasta piti ehdottomasti saada myös lähetettyä Japaniin. Tämmöisen onnittelupaketin sain aikaseksi:


T-paidoissa kokeilin ekaa kertaa nappilistaa. Ihan kivasti onnistui, mutta sen kestävyydestä en ole varma. Bodyyn tuli myös ylänepparilistaan ujutettua resorin sisään yksi neppari, joka käytössä ei luultavasti ole kovin järkevä /kestävä, vaikka kovikekankaat onkin tukena.  Harmi vain, että leppiskangas oli kakkoslaatuista. Onneksi leppikset on niin ihania, ettei värivirheisiin kiinnitä niin huomiota :), toivottavasti :D.

 Kangashamstraajista huusin tämmöstä ihanaa nallekangasta. Yöpuvuksi päätyi, mutta koska kangasta ei ollut tarpeeksi, toinen etukappale sai erilaisen kankaan. Kivahan siitä näinkin tuli. Mielestäni tuo aplikoitu fleecenalle tekee puvusta ihan hauskan ja pirtsakan.

 Nyt on ensimmäinen teksti blogiini kirjoitettu. Kuvia ompeluksistani löytyy lisää, mutta täytyy jatkaa seuraavalla kerralla. Viime viikolla sain mieheltäni etukäteisjoululahjaksi käytetyn Pfafin Hobbylock saumurin. Nyt siis ompeluksieni vauhti vain kiihtyy :D.


2 kommenttia:

  1. Ystävän vinkistä löysin tänne. Ihania vaatteita! Oletpa taitava! Varsinkin kärpässienipipo ja myyräpaita oli syötävän suloisia. Ihan heti ottaisin omillekin muruille! Iloisia ompeluhetkiä! Mari

    VastaaPoista