perjantai 20. syyskuuta 2013

Pitsiä, pitsiä



Vaatekaappini ammottaa tyhjyyttään perusvaatteiden osalta. Hupparit ovat kelpo arkivaatteita ja siksi niitä piti saada lisää :). Olen pitkään ihaillut Ommellinen -blogin ihania pitsitunikoita ja huppareita. Ajatus lähti siis suoraan sieltä. Matkittu juttu siis :).




 Kestovaippakaupan petrooli joustocollege sopi tarkoitukseen todella mainiosti. On muuten ihanan tuntuinen materiaali tuo joustocollege näin yhden päivän testin perusteella (kuvistakin huomaa esim vatsanalusrypyt ja kyynärtaiverypyt, että ihan uutukaisena ei hupparia ehditty kuvata)




 Huppuun sekä taskuihin laitoin Lillestoffin ihanaa Lemondots trikoota, jonka raikkaista väreistä niin tykkään. Resori on myös kestovaippakaupasta kuten myös pitsitkin. 


Metri pitsiä riitti juuri taskun- ja hihansuihin. Yllätyin, miten pieni määrä metri todellisuudssa on :). Jatkossa pitsiä ostetaan ainakin 2m. 

Kaavana käytin sekoitelmaa tissiksestä ja vanhemmasta hupparikaavasta. Hupun tein taitteelta (siis etuosa leuan alta taitteelle). Nyt ei tullut kuristava, tosin en vieläkään ihan tajunnut, miten se olisi pitänyt tehdä, että olisi tullut superhyvä. Jouduin tekemään hupun kahdesti, kun ensimmäinen ei vaan onnistunut.



Huppari tehtiin, että olisi jotain päälle pantavaa reissua varten. Pitihän sitä reissuun aamulla vielä väkertää tuliaispipot perheiden äideille, kun ei kauppaankaan ehditty. Pipot on tehty Modan ryppypipo-kaavalla. 



Kankaana on tummanharmaa joustocollege. Kaikki materiaalit jälleen Kestovaippakaupasta. Tähän väriyhdistelmään ja malliin sain ideoita ja neuvoja toiselta ompelevalta äidiltä Annelta, jonka kohtasin Kestovaippakaupan pihalla. Kiitos niistä! :)

10 kommenttia:

  1. Ihania! :) Sinäkin hurahtanut pitseihin.. sama vika täällä. Minä suunnittelen myös matkaa tuonne kvk:n joustocollarihyllylle!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    2. Kiitos Teri! Pitsit on ihania! Suosittelen reissua! :D Kvk on ompelijoiden paratiisi. Sieltä löytyy paljon Lillestoffin kankaita ja kankaita on paaaljon :).

      Poista
  2. Kivoja yksityiskohtia hupparissa, hieno :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Suuri kiitos ideoista kuuluu Ommellinen-blogin Liisalle.

      Poista
  3. Onpa nätti ja kiva huppari!

    VastaaPoista
  4. Kauniit vaatteet! Tosi hyvin käy nuo pitsit.

    VastaaPoista
  5. I just found your shirt via Google. I love it! it's a really nice pattern which you combined beautifully!
    is this pattern commercially available? really nice!

    VastaaPoista