torstai 30. elokuuta 2012

Perhostunika



Tulevan kummipojan kastejuhlat on tulossa ja jotain uutta olisi kiva panna päälle :). Siitä ajatuksesta syntyikin perhostunika Triteksistä löytyneestä pellavan oloisesta kankaasta. Kaavana käytin Ottobre 5/12 pellavatunikan kaavaa (Stitch c... jotain, en muista :D). Tunika on tehty 38 koossa. Tosin yläosan tein vallan ilman saumavaroja. Hihoja ja helmaa lyhensin 5 cm. 

Hauska yksityiskohta tässä tunikassa on nuo hihansuut, jotka tosin ei kovin hyvin näy. Tuommoset haitarit sieltä kuitenkin löytyy :). Helman ja kaula-aukon kanttasin hunajakenno-ompeleella ajatuksella, että toisi vähän eloa tähän asuun. Rintojen alle lisäsin myös tuommosen kaitaleen, kun jotain se mun mielestä tarvi :). Eipä tuota kaitaletta taida kukaan huomata. Itellä on kuitenkin mukava olla, kun on vähän enemmän laitettu-

Perhonen on ihana lisä, josta tykkään itse erityisen paljon. Eiköhän tällä juhliin kehtaa tepastella. 



 Syksy on ja talvi tulee... Pitäähän tulevalla kummipojalla olla merinovillainen kypärämyssy. Tosin eipä tämä kovin pitkäikäinen taida olla, kun kangas on melko haurasta, herkästi reikiintyvää. Tietääkö kukaan, mistä tämä johtuu? Kankaana siis kangashamstereista syksyllä ostettu merinovillaribbineulos. Kaava on Ottobren ilmaiskaava.


 Toki myssyyn pitää olla lapaset kaverina. Tein kaksikerroksiset tumput. Sisus on merinovillaa ja päällinen ihan trikoota. Normi resorit laitoin, jotta pysyis kädessäkin. Kaava omasta päästä.



Nyt bloggailuun taitaa tulla jonkin verran taukoa. Laatikossa odottaa 10 metriä keltaista joustofroteeta maitotytöiksi muuttumista varten. Tulossa on siis paitoja ja maxipaitoja :).

10 kommenttia:

  1. Oikein hyvän näköinen mekko. Mulla on kaavat tuohon kans piirretynä. Kivat on kummilahjatkin. :-)

    VastaaPoista
  2. kaunis mekko, sopii sulle hyvin. ja väri on <3

    VastaaPoista
  3. Hieno on mekko ja tuo perhonen niin ihana :)

    VastaaPoista
  4. Kaunis mekko! Minä kokeilin tuota samaa kaavaa, mutta trikoosta =)

    VastaaPoista
  5. Ihania kommentteja olette laittanut! Kiitos kaikille! Kummilahjaksi eivät nuo merinovillaiset pääse, ihan tuliaiseksi vaan :).

    VastaaPoista
  6. Ihana mekko. Olihan sulla pallokärkineulamerinoneuloksen kanssa? Minusta se ei reikiintynyt kun vuosia sitten tein, mutta lörähti. Siksi tykkään enemmän merinoneuloksesta tai merinointerlockista.

    VastaaPoista