sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Janome on kotiutunut

Nyt se on täällä, se innolla odotettu peitetikkikone Janome CoverPro 1000CPX :). Maanantai-aamuna sain mieheltä kahvit vuoteeseen ja uutisen: sinulle on paketti Virosta alakerrassa. Olo oli kuin jouluna :D. Koneen tilasin Karnaluksilta ihanan edulliseen hintaan. Lisäksi tilasin paljon lankaa ja muuta härpäkkää :).


Viikko onkin vierähtänyt peitetikkikoneen kanssa harjoitellen. Aluksi ystävyys koneen kanssa oli hieman rakosella, mutta nyt viikon treenin jälkeen luistaa yhteistyö jo melko kivasti. Aluksi pääsin hyppytikkien ja ompeleiden purkamisen maailmaan. Mutta eikös se niin ole, että kunnon ystävyys ei synny hetkessä :D. Suurena apuna tähän alkutaipaleeseen olivat Lauriidan hyvät ohjeet, jotka kannattaa käydä lukemassa.

Yllätyin hieman koneen hyppytikkien määrään. En olisi kuvitellut, että olisi ollut tässä määrin ongelmia uuden koneen kanssa. Sitä, kun kuvittelee, että uudella koneella vaan surruutellaan ilman ongelmia. Jonkin verran työlääksikin koin ompelun aluksi, kun jokainen lanka tulee päätellä. Lisäksi erilaisten kohtien /kankaiden ompeluun tulee olla omat säädöt. Kokeilutilkkuja siis on pakko tehdä joka välissä. Nyt ei tarvi enää miettiä, mitä jämätilkuista tekisi, kun niitä ei paljoakaan jää.Olen minä jotain muutakin kuin tilkkuja ommellut. Yllä on paita siskon pojalle. Kaava on nappilistakaavalla, jota olen aikaisemminkin käyttänyt täällä (ottobre 1/12). Paidasta tuli aika kiva. Peitetikin jälki on kyllä ihanaa :).

Syntymäpäivälahjaksi kaverin tytöille syntyi tämmöiset mekot /tunikat.


Näihin kaava on tehty peruspaitojen kaavoista. Kangas on trikoota Triteksiltä. Jonkin verran tuli yöpukufiilis. Sovittamaan, kun en päässyt, niin lopullista arvioo mekoista en saanut.


Näissä käytin myös peitetikkikonetta kanttauksiin ja helman ompeluun. Aplikointiin käytin fleeceä ja velouria. Terälehdet kukassa ovat irralliset. Saapi nähdä, mikä on kukkien kohtalo ruuan jälkeen :D. Mun mielestä näistä tuli aika söpöt. Käytännöllisyydestä en tiedä, kun ei noita tyttöjen vaatteita ole tullut paljoakaan ommeltua.

Aplikoituun kukkaan sain ideaa Millan avulla Pimpamin blogista. Iso kiitos Millalle avusta!
Paljon on ompeluja mielessä ja kaikkee, mitä haluaisi tehdä. Jospa aikaa joskus kaikkeen siihen löytyisi :). Iloista alkavaa viikkoa kaikille!

Vielä viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä.
Olen saanut myös tunnustusta. Iso kiitos kuuluu siitä Lauriidalle! Kiitos!!!


Säännöt:

1.Kiitä linkin kera bloggaajaa joka antoi sinulle hienon tunnustuksen
2. Anna tunnustus eteenpäin viidelle lempiblogille ja kerro heille siitä kommenteilla
3. Kopioi post it-lapun kuva ja liitä se blogiisi
4. Ole iloinen saamastasi tunnustuksesta, vaikka se onkin kerrottu vain post it-lapulla ja toivo että lempiblogisi jakaa sen eteenpäin

Itse haluan myöntää tunnustuksen seuraaville seuraamilleni blogeille:1. Ultsu1 kommentti:

  1. Onnittelut uudesta koneesta ja iso kiitos tunnustuksesta!!

    Hienoa tikkiä olet jo saanut aikaiseksi peittarilla! Aika paljon opettelua tuo kone vaatii, puolen vuoden kumppanuuden jälkeen täälläkään ei aina olla vielä kavereita. Onneksi sentään useimmiten jo kyllä :-)

    VastaaPoista