maanantai 28. toukokuuta 2012

Kesäpaitoja koko perheelle

Kesä on tullut ja paitoja tarvitaan. Äidiltäni olen saanut joskus tälläistä hauskan pirteää ja värikästä kangasta. Siitä syntyi pojille samispaidat. Molemmat paidat ovat tehty Ottobren 3/12 t-paitojen kaavoilla. Toinen on kokoa 104 ja toinen 86. 


Isomman paitaan yritin tehdä v-kaula-aukkoa, mutta huonoin tuloksin. Siitä tuli aivan kamala. Lopuksi päädyin laittaman vaan resorin normaalisti niin, että sauma on takana. Aika iso kaula-aukosta loppujen lopuksi tuli. Paidan kaava oli yllättävän kapea. Olisi saanut 110 kaavalla tehdä.


Sitten tämä toinen murheenkryyni. Tämä paita ei mennyt sitten ollenkaan päälle, koska kaula-aukko oli liian pieni. No minähän leikkasin koko resorin pois ja ompelin uuden resorin. Siitäpä soppa syntyikin. Kaula-aukosta tuli aivan liian iso. Paitaa en kuitenkaan halunnut heittää roskiin, joten päädyin tälläiseen jännään tulokseen. Laitoin extraleveän resorin ja kyllä sillä tämä kesä mennään :). 


Miehelle tein perus t-paitaa. Kaava on joku jo aikaisemmin käyttämä. Kankaat on Harju oy:ltä. Tuntuu mies tuosta tykkäävän.


Sitten jotain todella muokattua itselleni. Tänään löysin kaupasta suomenkielisen Burda-lehden. Sieltä löytyikin muutama kiva paidan kaava, joita täytyy kokeilla. Tämä paidan piti olla tällainen. Tuo on siis piirretty kuva. Mun päällä paita oli todella löysä kaikkialta, ihan kuin säkki päällä. Ongelmana mulla oli vääränlainen kangas, joka on siis ihan perustrikoota. Kankaana pitäisi olla viskoositrikoota tai muuta todella hyvin laskeutuvaa. Mä meinasin heittää paidan menemään, mutta päädyin kaventamaan paitaa todella runsaasti. Lyhensin myös hihoja reippaasti. Ei tuosta kuvasta saa kuvaa, minkälainen paita oikeasti on, mutta eiköhän paita jonkinlaiseen käyttöön pääse. Vesiputouskaulus siinä kuitenkin on :).

Näkyisiköhän tästä kuvakulmasta paremmin :) 


2 kommenttia:

  1. mut paita näyttää hyvältä minusta.

    VastaaPoista
  2. Mä ostin tuon lehden kanssa eilen ja huomasin kanssa tuon paidan ja sen että olin itse piirtänyt itselleni jo kuukausi sitten ihan samanlaisen kaavan =) Yhden paidankin sillä jo tein, mutta kangasvalinta osoittautui niin mummomaiseksi, että jää kyllä käyttämättä. Pitää tehdä kivemmästa kankaasta toinen, koska tää on hirmu kivan mallinen.

    VastaaPoista